hard disk tamiri

hdd tamiri

harddisk tamiri bozulan arızalı çalışmayan hard disk ten veri kurtarma yöntemidir. Harddisk tamiri adı altında dosya kurtarma işlemi yapılmaktadır. Yani mevcut diskiniz onarılmaz ancak içindeki veriler kurtarılır ve yeni bir diske kurtarılan dosyalarınız kopyalanır. hard disk tamiri

hdd tamiri

en iyi harddisk tamiri nasıl yapılır ?

harddisk tamiri adı altında data kurtarma işlemi özel tozsuz ve cleanroom temiz oda ile uzman profesyonel mühendis ekip ile yapılır. Özel cihaz ve profesyonel müdahale ile datalar kurtarılır.

Genel olarak taşınabilir harici harddisk tamiri adı altında aynı uyumlu model bir disk kullanılarak sadece veri kurtarma için arızalı harddisk tamiri ile sadece dosya kurtarma yapılır. Mevcut arızalı harddisk çalışmaz. Bozuk hdd den kurtarılan dosyalar yeni bir diske kopyalanarak tarafınıza teslim edilir.

Seagate harddisk tamiri ile tüm modellerin donör diski tarafımızda mevcuttur. Arızalı bozuk seagate hdd den dosya kurtarma işlemi yapmaktayız.

Wd harddisk tamiri ile arızalı diskinize donör uyumlu disk kullanılarak sadece dosya kurtarma işlemi yapılır. Kurtarılan dosyalar yeni bir diske kopyalanır.

Taşınabilir harici hdd den disk kafa vurma sorunu var ise disk tamiri yerine okuyucu kafa değiştirilerek veri kurtarma çalışması yapılmaktadır. Okuyucu kafa sayısı disk sorununa ve plak hasarına göre belirlenmektedir.

önemli harddisk tamiri ile amatör müdahale yapılmamalıdır

harddisk tamiri yöntemi ile data kurtarma da metal plaka amatörce açılmamalı ve diske daha fazla müdahale edilmemelidir. Genel olarak taşınabilir harici veya normal harddisk sahipleri disk bozulduktan sonra internetten veya tanıdığı bilgisayarcı ile disk içini açarak tamir etmeye çalışırlar. Bu gibi girişimler normal şartlarda harddisk tamiri kurtarma başarı oranı %95 iken amatör girişimlerde %30 lara kadar düşmektedir. Bu nedenle bozuk harddisk tamiri girişiminde bulunmamak gerekmektedir. Bu nedenle sadece profesyonel olarak veri kurtarma işlemi yapılması gerekmektedir. western digital wd harddisk veri kurtarma için buradan bilgi alabilirsiniz.

Genel olarak harddisk tamiri adı altında dosya kurtarma işlemi yapıldığını paylaşmıştık. Peki harddisk tamiri ile veri kurtarma işlemi nasıl yapılır. Öncelikle uygun bir donör yani uyumlu disk bulunarak arızalı disk ile birebir aynı ve rom yazılımı aynı olması gerekmektedir. Uygun parçalar kullanılarak harddisk tamiri işlemine başlanır. Gerekli fiziksel ve yazılımsal hazırlık yapıldıktan sonra özel cihaz ile harddisk tamiri veri kurtarma yapılır. Taşınabilir harici ve normal harddisk tamiri yapılmaktadır.

Hangi sorunlarda harddisk tamiri yapılır ?

  • Kafa vuran yani tık bip sesi çıkaran hard diskten.
  • Işığının yanıp hiçbir tepki vermeyen harddiskten tamir yapılır.
  • Fiziksel olarak darbe almış düşme gibi sorunlarda yapılır.
  • Onarım olarak veri kurtarmak mümkündür.

Pcb kart yazılım algoritması bozulan bir harddisk bilgisayar tarafından algılanmamaktadır. Bozulan bir harddisk onarımsal olarak harddisk tamiri yapılması mümkündür. Ancak diskler hassas cihazlar olduğundan dolayı tamir sonrası tekrar arızalanması yüksek bir ihtimaldir. Bu yüzden harddisk tamiri yapılan medyadan içerisindeki dosyalar alınarak yeni bir hdd kopyalanmasını öneriyoruz. Bu sayede tekrardan veri kaybı yaşanma ihtimali sıfıra düşecektir.

Fiziksel bir diske amatör olarak kesinlikle müdahale edilmemelidir. Hdd tamir sadece profesyonel mühendis tarafından yapılarak en düşük risk ile hdd içindeki dosyalar kurtarılmalıdır.

Genel olarak en çok gelen disk markaları seagate, toshiba, wd markaları en çok harddisk tamiri yapılan markalardır. Çünki en çok bu markalar kullanılmaktadır. Hdd işlemleri tamamı mühendis ekibimiz ile profesyonel olarak yapılmaktadır. Dahili ve sabit sürücü disk tamiri yapımaktadır. Pcb kart arıza durumlarında mühendislerimiz kart üzerindeki sorunu gidererek diski çalışır duruma getirmektedir. Bazı durumlarda kart devresi üzerinde sigorta atarak diskin hiç tepki vermemesine neden olmaktadır. Harddisk tamiri iki aynı model ile yapıldığı çok yaygındır.


Etiketler: